CLĂDIRI

DETALII ASIGURARE

o Asigurarea obligatorie privind locuințele pentru riscuri catastrofice : cutremure, alunecări de teren și inundații – PAD

PAD este o asigurare obligatorie pentru cladirile cu destinație de locuință aflate atât în proprietatea persoanelor fizice, cât și a persoanelor juridice ce este reglementată de Legea 260/2008.

Sumele asigurate prevăzute de lege sunt fixe, 10.000 de euro sau 20.000 euro, în funcție de tipul construcției. Aceste sume sunt considerate fransize obligatorii în cazul tuturor polițelor de asigurare facultative ce au ca obiect respectivele clădiri, prin asigurarea obligatorie PAD practic se acoperă aceste fransize, în așa fel încât asiguratul să fie integral despăgubit în cazul în care construcția este avariată din cauza riscurilor catastrofice.

o Asigurare facultativă pentru clădirile și bunurile tale

Poți adăuga acoperiri pentru riscuri diverse: fenomene naturale, incendii, explozii, căderi de corpuri, tâlhărie, vandalism, greutatea zăpezii etc. De asemenea, în asigurarea clădirii se poate include asigurarea bunurilor materiale aflate în interior, a mobilierului, a geamurilor și a echipamentelor care fac parte din dotarea acesteia pentru aceleași riscuri la care este asigurată clădirea, plus furtul prin efracție.